Bevétele alapján a világ nyolcadik legnagyobb kiskereskedelmi lánca a Carrefour. Jelenleg 13 900 egysége működik világszerte, amelyekben több mint 81 milliárd eurós, azaz mintegy 30 ezer milliárd forintos forgalmat bonyolít évente (viszonyításképpen: a magyar GDP 45 ezer milliárd forint körül mozog).

Az izraeli Electra és a Carrefour között megkötött franchise-megállapodás a hírek szerint 20 évre szól, és további 20 évre meghosszabbítható. Mindkét vállalat célja, hogy áprilisig véglegesítsék a kötelező érvényű megállapodást, amelynek értelmében a Carrefour 150 üzletet nyit országszerte, az Electra által tavaly felvásárolt Jeinot Bitan üzletlánc által használt ingatlanok átalakításával – írja az israelhayom.

Luxuskomplexum nyílt a Júdeai-sivatagban

Pár napja nyílt meg Jeruzsálemtől pár kilométerre a luxus cuccokkat kínáló csodapláza. Videó a cikkben!

Az első Carrefour márkanév alatt működő boltokat a tervek szerint 2022 végén nyitják meg, a Carrefour márkájú termékeket pedig még a nyár előtt elkezdik árusítani a Jeinot Bitan üzleteiben. Patrick Lasfargues, a Carrefour nemzetközi részlegének elnöke elmondta:

„Örülünk, hogy aláírhattuk ezt a megállapodást, amely ismét bizonyítja a Carrefour nemzetközi franchise stratégiájának szilárd alapjait.”

Zvi Schwimmer, az Electra Consumer Products vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy

„a Carrefour belépése Izraelbe a legnagyobb és legjelentősebb lépés az izraeli kiskereskedelem történetében.”