Közel negyed órán át sugározta a BBC egy betelefonáló antiszemita kirohanását. Az adó szerint ezzel nincs gond.

A napokban egy önmagát Andy-ként bemutató férfi Simon Lederman műsorában arról beszélt, hogy a zsidók „… egyre jobban uralnak minket. Az elit és a Rotschildok chipet akarnak a hátsónkba ültetni, karikát rakni az orrunkba, szemellenzőt a fejünkre.”

A műsorvezető belement a csevegésbe, szerinte fontos, hogy mindenki elmondhassa, ami a szívét nyomja, és a betelefonáló mondanivalója még elfogadható határok között maradt.

A hallgató ezután kijelentette, hogy a zsidóknak semmi közük Palesztinához, mert valójában Kazárföldről származnak. „A legtöbb zsidó Közép-Európából jött, egy Kazária nevű helyről. A Rotschildok, akik az angol és az amerikai nemzeti banknak is tulajdonosai, mind cionista zsidók. Azok az emberek, akik az amerikai vállalatokat és a médiát birtokolják, ha jobban utána nézünk, kiderül, hogy mind cionista zsidók. Mindannyian a cionista zsidók uralma alatt vagyunk.”

Végül még a zsidók „holokauszt-mániájára” is kitért, majd kijelentette: „a zsidó rendszer foglyai vagyunk, a zsidó gazdasági rendszeré.”

Az Antiszemitizmus Ellenes Kampány nevű szervezet tiltakozott a műsor után: „Ez még a BBC részéről is túl sok. Élő adásban tették lehetővé egy ostoba rasszista számára, hogy közel negyed órán keresztül fejtse ki gondolatait a zsidók uralta bankokról, vállalatokról és médiáról, s eközben semmilyen ellenrakció vagy tiltakozás nem történt. Elvárjuk a BBC-től, hogy adja át a betelefonáló adatait a rendőrségnek.”

A BBC szóvivője a következőképpen reagált: „Ennek a műsornak az a célja, hogy lehetőséget biztosítson a hallgatók által felvetett témák megvitatására. Ez egy élő adás volt, és a betelefonáló állításait folyamatosan megkérdőjelezte a műsorvezető. A többi hallgatótól érkező reakciókat is mind közvetítette a műsor.”

A BBC-t gyakran bírálják Izrael-ellenesség miatt. Nemrég a BBC egykori elnöke fakadt ki a hírcsatorna „megbocsájthatatlan Izrael-ellenes elfogultságán”.

Forrás: Arutz7

Megszakítás