Jelentős anyagi segítséget kaphatnak az Amerikai Egyesült Államokban nehéz körülmények között élő holokauszt-túlélők a következő évek során.

Az intézkedés többek között a Jewish Federations of North America (JFNA) nevű szervezet munkájának köszönhető, melynek alelnöke, Joe Biden évek óta harcol a szegénységi küszöb alatt élő túlélők megsegítéséért – írta a JTA.

Az évente közel 2,5 millió dolláros állami felajánlást magánszemélyektől származó adományok egészítik ki, így összesen évi 4.1 millió dollárt juttatnak majd a túlélőket segélyező szervezeteknek a következő öt esztendőben – adta hírül a JFNA. A szervezet nyilatkozata szerint a támogatási alapból a holokauszt-túlélőkkel foglalkozó, személyközpontú, traumás esetekre fókuszáló szolgáltatások fejlesztését kívánják segíteni.

„Ők az édesanyáink és édesapáink, tanáraink és mentoraink” – hangsúlyozta Mark Wilf, a JFNA vezetőségi tagja. „Megérdemlik, hogy méltóságban éljenek az életük hátralevő részében, és ez az adomány remélhetőleg segít ebben” – tette hozzá.

Becslések szerint napjainkban megközelítőleg 130 000 holokauszt-túlélő él az Amerikai Egyesült Államokban.

zsido.com

Kép forrása: jta.org

Megszakítás