Korábban az iraki szépségkirálynő életveszélyes fenyegetéseket kapott hazájában, miután közös képet posztolt izraeli társával.

2017-ben hónapokon át ünnepelték hazájában Sarah Idant, az iraki országos szépségverseny győztesét. Akkor még nem sejtette, hogy az év végén családjával együtt kénytelen lesz elhagyni bagdadi otthonát, amiért közös fotót osztott meg Izrael szépével a Miss Universe versenyen.

A történtek ellenére Idan kicsit sem bánta meg a kialakult barátságot, és hat hónappal később Izraelbe érkezett, ahol immáron biztonságban találkozhatott újra Adar Gandelsmannal. A bátor lányt a helyiek hősként fogadták.

„Nem gondolom, hogy Irak és Izrael ellenségek volnának, legfeljebb a kormányok ellenségeskedhetnek egymással” – nyilatkozott Idan az izraeli médiának. „Rengeteg olyan iraki ember él, akinek semmi baja nincs az izraeliekkel és a zsidókkal” – tette hozzá a lány.

A Twitteren Benjamin Netanjahu is köszöntötte Idant. „Köszöntjük Izraelben! Az izraeliek és az arabok közötti barátság hozzájárul ahhoz, hogy egy jobb holnap elé nézzünk a Közel-Keleten” – írta az izraeli miniszterelnök bejegyzésében.

Idan eredetileg egy konferenciára érkezett Izraelbe az American Jewish Committee Global Forum meghívására, és egy iraki-zsidó étterembe is ellátogatott, valamint a főváros több helyszínén is járt.

zsido.com

Megszakítás