A járvány ellenére még több irodát bérel a Facebook Izraelben

Bár a koronavírus-járvány miatt rengeteg embert küldtek a cégek otthoni munkára szerte a világban, a Facbook bővítésbe kezdett Tel-Avivban.

Nem ők az egyetlenek a calcalistech.com beszámolója szerint, már a Microsoft ottani leányvállalata is hasonló irányba lépett. A Facebook az Azrieli Sarona toronyházban két újabb emeletet nézett ki magának.

Egy olyan cég helyére mennek, ami viszon kénytelen volt elbocsátani alkalmazottakat. 5 ezer négyzetméterről van szó a cikk szerint a már meglévő 24 ezer mellé. Az ügylet értéke nagyjából 13 millió dollárt jelent 5 év alatt iparági források szerint.

Ezzel együtt a Facebook még nem döntötte el, hogy mikortól kell visszatérniük a munkatársaknak az irodákba. A cég alapítója Mark Zuckerberg pár hónapja azt mondta, hogy az alkalmazottak egy meghatározó részét a jövőben is távmunkában foglalkoztatná.

Az izraeli irodapiacra is hatalmas csapást mért a járvány, voltak cégek, amelyek teljesen felszámolták kapacitásaikat. A Standards & Poor Maalot tanulmánya szerint Izraelben az irodai funkciójú ingatlanok értéke akár 10 százalékkal is csökkenhet.

zsido.com

Kép: calcalistech.com

  • Küldés emailben