Mark Sullivan igaz történeten alapuló regénye nyomán Pino Lella hősies élete hamarosan mozivászonra kerül.

Zsidókat mentő akcióiról világhírűvé lett tinédzserről készül mozifilm Hollywoodban – olvasható a Jerusalem Post oldalán. A Pókember alkotói hamarosan Mark Sullivan regénye (Beneath a Scarlet Sky) alapján készítenek filmet, melyben egy 17 éves olasz fiatalember, Pino Lella történetét örökítik meg.

A sajtóba került hírek alapján Amy Pascal főszereplőként Tom Hollandot, a Pókember nagysikerű sztárját kérte fel a főszerepre. A film forgatókönyve várhatóan követni fogja Sullivan regényét, amely bemutatja Pino Lella élettörténetének számos izgalmas fordulatotát. A második világháború alatt Lella kezdetben egy földalatti vasútrendszer segítségével mentett zsidókat, majd a nagyhatalmú náci vezér, Hans Leyers mellé kerül, és ott ügynökként segítette a szövetségeseket a nácikkal szemben.

A készülő film zsidó származású producere, Amy Pascal 2008-ban a Simon Wiesenthal Központ elismerésében részesült. A „kulturális sokszínűség, társadalmi felelősség és jótékonyság melletti elkötelezettsége” miatt vehette át a szervezet kitüntetését.

zsido.com

Kép forrása: Jerusalem Post