Drake-et, az amerikai zsidó rappert 13 különböző kategóriában jelölték az American Music Award díjra.

A listát eddig Michael Jackson vezette, akit 1984-ben 11 kategóriában jelöltek. Idén Drake lehet a várományosa az “év művésze”, “legkedveltebb férfi művész” és “az év legkedveltebb albuma” díjnak is. Összehasonlításképpen: Adele öt, Beyonce pedig négy kategóriában kapott jelölést.

A rapper áprilisban megjelent, “View” című lemeze 13 héten keresztül folyamatosan vezette a Billboard 200-as listát, és néhány hónap alatt 1.4 millió példányban kelt el. Az album slágere, a “One Dance” című számot eddig 865 millió alkalommal játszották le a Spotify zenemegosztó oldalon.

Az American Music Award abban tér el a másik neves zenei elismeréstől, a Grammy-díjtól, hogy odaítélésekor figyelembe veszik az albumeladást, a rádióban lejátszott számok gyakoriságát, a közösségi médiában való megjelenést és a közönségszavazatokat is.

A 29 éves zenész Aubrey Graham néven született Torontóban, afrikai apától és zsidó anyától. Gyermekkorában zsidó oktatásban részesült, internetes posztjaiban többször megemlékezett az aktuális zsidó ünnepről.

Forrás: Arutz7