A Grey nevű céget az alapítók az antiszemitizmus miatt nem akarták magukról elnevezni. A mostani átnevezés egy kampány része, amely a toleranciát és a sokszínűséget hirdeti.

A Kreatív számolt be arról az érdekes hírről, hogy zsidó alapítói tiszteletére 100 napra Valenstein & Fatt néven hirdeti magát a Grey London.

„A Grey-t 1917-ben New York-ban alapította két zsidó fiatalember, Lawrence Valenstein és Arthur Fatt, de az Adweek cikke szerint az akkor is létező antiszemitizmus miatt nem akarták magukról elnevezni a céget, ahogy azt tette számos reklámügynökség. Konkrétan az iroda falának a színéről nevezték el Greynek a céget.” – írja a lap.

Lawrence Valenstein és Arthur Fatt

Nemrég jelentette be a Grey London azt a kampányt, amelynek során átnevezik magukat. A kezdeményezés a sokszínűség elfogadását hirdeti, és nem véletlenül „a Brexitbe gabalyodott Nagy-Britanniában” indították el – emlékeztet a cikk, amely kiemeli, hogy a cég nem korlátozta az akciót egy egyszerű bejelentésre: teljesen új arculatot készítettek, és mindent eszerint alakítottak át a céges aláírástól kezdve a névjegykártyákon át az ügynökség bejáratánál lévő hatalmas logóig.