A Jewish Story Partners célja olyan dokumentumfilmek megszületésének támogatása, amelyek bemutatják a zsidóság kultúrájának, történetének sokszínűségét.

Az alapítványt egy másik szervezet a Righteous Persons Foundation finanszírozza, amelyet Spielberg és felesége, Kate Capshaw alapított, miután 1993-ban elkészítette a Schindler listája című filmjét – írja a jewishnews.timesofisrael.com. A projektben részt vállalt két zsidó filantróp szervezet a Maimonides Fund és a Jim Joseph Foundation is.

“Különösen büszkék vagyunk arra, hogy segíthetünk létrehozni ezt a kezdeményezést egy olyan időszakban, amikor a társadalmi megosztottság fájdalmasan mély, és a széles körben elterjedt ábrázolások gyakran nem tükrözik a zsidó közösséget annak teljes komplexitásában” – írta közleményében Spielberg és Capshaw.

A 2 millió dollárral induló szervezet hamarosan bejelenti a támogatottak első körét, akik idén összesen 500 ezer dollárt kapnak. A szervezet már fogadja a pályázatokat a támogatások második körére, és reményeik szerint idővel növelni tudja a finanszírozást.

Steven Spielberg nemrégiben megkapta a Genesis-díjat, amelyet a “zsidó Nobel-díjnak” is neveznek, és amelyet “rendkívüli személyiségek kapnak kiemelkedő szakmai teljesítményükért, az emberiességhez való hozzájárulásukért, és a zsidó értékek iránti elkötelezettségükért”. Spielberg közölte, hogy az 1 millió dolláros díjat megfejeli még 1 millióval és 10 különböző szervezetnek fogja felajánlani, amelyek az etnikai és gazdasági igazságosságért küzdenek.

zsido.com

Kép: jewishnews.timesofisrael.com