A fák újéve alkalmából nyílt napon tekinthettek be a szülők abba, mi mindent tanulnak csemetéik az AlefKids vasárnapi sulijában.

Tubisváti nyílt napot rendeztek az AlefKidsben az ünnepet megelőző vasárnapon. A szülők és a gyerekek egyaránt nagy érdeklődéssel várták a különleges programot, amelyen a csoportok mádrichjaik vezetésével mutatták be, mi mindent tanultak az elmúlt időszakban.

A rendhagyó napon a szülők nevében Klein Péter köszönte meg a szervezők és a mádrichok munkáját, amellyel megerősítik a gyerekekben zsidó identitásukat és valódi, pozitív élményekkel töltik fel a valláshoz való kötődésüket. Példaként elmesélt egy esetet, amikor kislánya, Eszter, az AlefKidsben készített cedákát, egy ételcsomagot és azt hazafelé menet egy hajléktalan embernek átadta – mint mondta, ekkor látszott, hogy gyermeke igazán megértette és átérezte az adakozás fontosságát. Klein Péter visszaemlékezett saját gyerekkorára, az akkori zsidó fiatalok csoportjára, amely a mai napig tartó, életre szóló barátságokat adott neki – és örömének adott hangot, amiért gyermekei az AlefKidsen keresztül maguk is megtapasztalhatják ezt a különleges élményt.

Ezután kiosztották a már hagyományosnak számító legjobb szülő és legjobb mádrich díjat. A választás ezúttal Várnai Eszterre és Wárhegyi Mónira esett. Végül a gyerekek tubisváti széder tálakat állítottak össze és hangszereket készítettek gyümölcsből és zöldségből. A program zárásaként ezeknek a segítségével adták elő az AlefKids „himnuszát”.

Megszakítás