Egy zsidó jogvédő szervezet feljelentést tett egy magas rangú imám ellen, aki uszító hangnemű antiszemita prédikációt tartott.

Mohamed Tatai a frissen felavatott toulouse-i főmecset vezető imámja. Cinikus módon ő vezeti a városi vallásközi párbeszéd csoportot. Tatai még decemberben idézte azt az ősi hadith-ot, azaz muszlim szent szöveget, mely szerint az ítélet napján az igazhitűek legyilkolják a zsidókat. „Mohamed próféta tanított minket a végső és mindent eldöntő ütközetről: az ítélet napja addig nem jön el, amíg a muszlimok fel nem veszik a harcot a zsidókkal. A zsidók kövek és fák mögé bújnak, de a kövek és fák így szólnak: Ó muszlim, ó Allah szolgája, egy zsidó rejtőzik mögöttem, gyere és öld meg! Kivéve a garkad fát, amely a zsidók egyik fája.”

Az idézet után az imám arról beszélt, hogy a próféciák szerint Izrael Állam csak 76 évig létezhet, és értesülései szerint Netánjáhu miniszterelnök is aggodalmát fejezte ki, hogy Izrael nem éri meg alapításának 76. évét, illetve véleménye szerint Simon Peresz 2016-os halála is a zsidó állam végét harangozta be.

A fent említettek még egy tavaly decemberi prédikációban hangzottak el, mely felkerült a YouTube videomegosztó csatornára. Itt figyelt fel rá az arab antiszemitizmust monitorozó Middle East Media Research Institute (MEMRI), mely angol nyelvű feliratot készített a videóhoz.

„Felháborítónak tartom a prédikáció antiszemita retorikáját és az Izrael vesztét jövendölő próféciákat. Az efféle stílus nem lehet része a franciaországi iszlámnak. Ez gyűlöletre való uszítás és büntetendő” – jelentette ki Philippe Meyer, a francia B’nai B’rith elnöke.

Tatai nem csak főimám, ő a Civil Dialógus Köre elnevezésű szervezet elnöke, melynek célja, hogy „az oktatás és a sport segítségével párbeszédet ösztönözzön a különböző társadalmi és kulturális csoportba tartozó állampolgárok között”.

A múlt héten Tatai vezette a 7,5 millió dolláros költségvetésből felépített, hatalmas méretű, új toulouse- főmecsetet avatóünnepségét, melynek ő az egyik vezető imámja.

A ceremónia során galambokat engedtek a levegőbe, Tatai pedig kijelentette, hogy a „mecset a béke üzenetét ülteti el a hívek szívében és fellép a szélsőségek ellen”.

Az internetre került prédikáció fényében Meyer „elfogadhatatlan képmutatásnak” bélyegezte az imám avatóbeszédét.

Toulouse-ban nagy fenyegetést jelent az iszlám fanatizmus a zsidó közösségre. A legsúlyosabb incidens 2012-ben történt, amikor egy muszlim terrorista négy embert – egy rabbit és három gyermeket – lőtt agyon a nyílt utcán.

zsido.com

Forrás: Arutz7