„A jelöltségemet nemcsak személyes teljesítményként élem meg, hanem Izrael Állam és a diaszpórában élő zsidóság teljesítményének is tekintem” – mondta a 21 éves Tamar Morali.

„Egy olyan országban, ahol a zsidók hihetetlen borzalmakat éltek át – a történelemben először – zsidó indulója is lesz a Miss Germany szépségversenynek” – jelentette ki Tamar Morali, akit a szépségverseny szervezői arról tájékoztatták: az első zsidó származású indulóként akár Németország szépségkirálynőjévé is válhat.

Morali a németországi Kalrsruhében született, majd nyolc éves korában családjával Bécsbe költözött, ahol testvérével együtt tradicionális zsidó oktatásban vett részt és héberül is megtanult. 17 évesen Izraelbe utazott, majd diplomáját is a zsidó államban szerezte meg.

Elmondása szerint a szépségverseny szervezői és többi résztvevői részéről meglepően pozitív fogadtatásban részesült, amikor származásáról mesélt. „Egy csomót kérdeztek a zsidó hátteremről, és arról, hogy milyen ma zsidóként Németországban élni” – mesélte Morali, aki azt is elárulta, hogy miután az interneten jelentkezett a versenyre, rögtön Olaszországba hívták, hogy különböző fotózásokon és interjúkon vegyen részt.

A verseny következő fordulója vasárnap zárul le, amikor kiderül, Moralinak sikerül-e bejutnia az első húsz közé – olvasható a Jerusalem Post oldalán.

zsidó.com

Kép forrása: Jerusalem Post