Gyakran a repülőtér személyzete is segít annak a két nőnek, akik hónapok óta a tel-avivi terminálban élnek.

„Nagyon beteg vagyok, azért vagyok itt” – mondta Yelena magyarázatként arra, hogy miért töltötte az elmúlt hat hónapot a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren. „Az emberek segítenek nekem. A mosdóban melegebb is van, ezért többnyire ott ülök” – fogalmazott. Hozzá hasonlóan egy másik nő is a terminálban él – elmondása szerint két hónapja, napközben főként bevásárlókocsikat tologatva. Az Arutz Sheva értesülései szerint a biztonságiak nem kapnak utasítást a nők „kilakoltatására”, amíg nem okoznak zavart és nem jelentenek veszélyt a rendre.

Az oroszul beszélő nőket a reptér egyik szociális munkása rendszeresen segíti, valamint a reptér személyzete is sokszor ad nekik ételt és meleg italt. „Gyakran látom őket; mindig idejönnek, hogy teát vegyenek” – újságolta egy eladó.

Ori Dikovksy, a repülőtér műszaki menedzsere elmondta, hogy időnként előfordul, hogy néhány külföldi a terminálban ragad, ha gond akad a jegyükkel vagy más probléma adódik. „Most is van egy ilyen valaki, aki azt állítja, hogy félrevezették a járatának indulási időpontja kapcsán, és ezért lekéste azt”.

Dikovksy felidézte a „Terminál” című amerikai filmet, amelyben a főszereplő, Tom Hanks a New York-i JFK repülőtéren ragad. „Szerintem ilyen bárhol megtörténhet a világon” – mondta a férfi.

zsido.com

 

Kép forrása: Arutz Sheva