A Cionista Világszövetség és a Tett és Védelem Alapítvány villámtüntetéseket szervez a világ nagyvárosaiban, hatékonyabb fellépést sürgetve az Európát egyre jobban fojtogató agresszív zsidóellenesség ellen.

A magyar eseményre a Cipők a Duna-parton emlékműnél holnap, március 10-én, vasárnap 14 órakor kerül sor, ahol a nemzetközi kezdeményezés keretében, egyidőben tehetnek a részvevők az antiszemita jelenségekkel szembeni határozott közösségi fellépésért.

„Napjainkban ismét tanúi vagyunk a szomorú valóságnak, a szemünk előtt kibontakozó antiszemitizmus egyre erősebben tolakodó agresszivitásának. Világszerte egyre erőszakosabb és a veszélyesebb antiszemita támadások történnek nap, mint nap, a vele szembeni fellépésben sokszor a tehetetlenséget és erőtlenséget látjuk”.

A Tett és Védelem felhívja az ország vezetőit és jóérzésű polgárait, hogy csatlakozzanak és együtt lépjenek fel a társadalmat mérgező jelenséggel szemben. Az alapítvány szerint Itt az ideje, hogy az antiszemitizmus elleni küzdelem elsődleges fontosságú legyen, és mozgósítsa a világ kormányait a „nemzeti közösségek szövetében is burjánzó rosszindulatú daganat” leküzdésére.

„A Tett és Védelem Alapítvány csatlakozott a Cionista Világszövetség Hate Stops Here néven induló kampányához, melynek keretében a világszervezet székháza előtt (King George street 48., Jeruzsálem) és a világ számos nagyvárosában flasmhmobot szervezünk annak érdekében, hogy kifejezzük határozott szándékunkat a terjedő antiszemitizmussal szembeni közös fellépésre.” — szól a Tett és Védelem Alapítvány felhívása.

 

Forrás: neokohn.hu

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287
Megszakítás