Magas rangú vendéget fogadtak az ausztrál város Nagy Zsinagógájában, amikor Sir Peter Cosgrove főkormányzó feleségével együtt részt vett a közösség sábáti szertartásán.

Sir Peter Cosgrove főkormányzó II. Erzsébet brit királynő képviseletében, feleségével együtt látogatást tett Sydney Nagy Zsinagógájának sábáti szertartásán múlt hét szombaton – adta hírül kedden a Forward.

A különleges alkalomról szóló beszámolók szerint Benjamin Elton, a zsinagóga főrabbija az épület kapujában fogadta a magas rangú vendégeket, akik a szertartást követően a helyszínen maradtak és beszélgettek a közösség tagjaival.

„Őexcellenciája szeretett volna látogatást tenni és számunkra megtiszteltetést jelentett a sábáti szertartáson fogadni őket” – nyilatkozott a zsinagóga szóvivője. Benjamin Elton főrabbi szerint a kormányzó látogatásával felhívta a figyelmet Ausztrália különböző vallásos csoportjai között fennálló jó kapcsolatra is.

„Évtizedeken keresztül a Nagy Zsinagóga rendszeresen fogadta a nemzet vezetőit. És most megtiszteltetést jelentett számunkra, hogy ismét sor került rá. Nagyra becsüljük a látogatás jelentőségét, a zsidó közösség felé való tisztelet jeleként értékeljük” – hangsúlyozta Elton rabbi.

zsido.com

 

Kép forrása: businessinsider.com