A segélyvonal mögé több olyan zsidó szervezet is beállt, amely a drog és alkoholfüggőség, valamint családon belüli erőszak ellen harcol.

24 órán át hívható segélyvonalat indított egy zsidó közösség Mexikóban múlt héten – adta hírül a Jewish Telegraphic Agency. A szervezet munkatársai a családon belüli erőszak elől menekülőkön és más krízishelyzetben lévő rászorulókon igyekeznek segíteni.

A telefonos vonalat a 1118-as számon lehet elérni, melynek utolsó két számjegye az életre utal a kabbalában – mondta nyilatkozatában Solomon Cherem, a Maguen David nevű zsidó közösség vezetője.

Az újonnan induló vonal mögé több más hasonló kezdeményezés aktivistái is csatlakoztak. „Sok vonal létezett és a problémáktól szenvedők nem tudták, melyikhez forduljanak. Ezért született meg ez a segélyvonal” – árulta el Cherem.

Beszámolók szerint máris több tucat hívást fogadtak. Sokan anonimitásuk megőrzését kérték a beszélgetések elején, azonban a bizalom megteremtését követően felfedték a kilétüket a hatékonyabb segítség érdekében.

Mexikó Latin-Amerika harmadik legnagyobb zsidó közösségének ad otthont napjainkban. Becslések szerint közel 50 000 zsidó él az országban.

zsido.com