Az Izraeli Hadsereg Amerikai Barátai (FIDF) nevű szervezet számos híresség részvételével adott hatalmas fogadást az izraeli hadsereg tiszteletére a Los Angeles-i Beverly Hilton szállodában.

Az 1200 vendéget az izraeli-amerikai üzletember Haim Saban és felesége, Cheryl látta vendégül.

A résztvevők között ott volt az Oscar-díjas színész Robert de Niro, a CNN sztárriportere Lerry King, továbbá Kalifornia állam kormányzója, Arnold Schwarzenegger, illetve Joanna Krupa és Gerard Buttler színész. Az izraeli hadsereget 17, a társadalom különféle csoportjaiból származó katona képviselte. Voltak köztük olyan, Amerikából kivándorolt fiatalok is, akik egyedül érkeztek a zsidó államba és jelenleg éppen szolgálati idejüket töltik.

Az FIDF remek évet zárt, sikerült rekordösszegű, 38 millió dolláros (10.5 milliárd forint) adományt gyűjteniük, amit az izraeli hadseregnek ajándékoznak.

“Idén már tízedik alkalommal köszöntjük a gála résztvevőit ezen a helyen. Köszönjük hatalmas támogatásukat, melyet minden évben nyújtanak számunkra. Örömmel látjuk, hogy az FIDF célkitűzései – az izraeli hadsereg katonáinak megsegítése és oktatásuk támogatása – annyi mindenkinek fontos itt Los Angelesben.” – mondta Saban, aki a szervezet egyik legjelentősebb adományozója.

Yechiel Eckstein rabbi, az FIDF alapítója és elnöke a következőket fűzte hozzá: “Izrael katonáinak elkötelezettsége Izrael és lakosainak védelme iránt inspiráló és elismerést érdemel. Kötelességünk, hogy e bátor katonák mellett álljunk és minden lehetséges módon támogassuk őket, hogy tudják, mennyire fontosak számunkra és mennyire törődünk a jövőjükkel.”

Az est egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor a Franciaországból bevándorolt Allison Barsan határrendész felidézte, miként semlegesített egy terroristát, aki somroni őrhelyén támadt rá és társára. Beszéde közben egyszer csak színpadra lépett édesanyja, akit Franciaországból repítettek Los Angelesbe, hogy találkozhasson lányával, akit már egy éve nem látott.

Forrás: Arutz7