„Egy nép vagyunk, közös a történelmünk és a jövőnk” – jelentette ki az izraeli államfő a zsidó újév alkalmából mondott köszöntőjében.

„Az egymáshoz fűző, mélyen közös történelmünkből eredő kötelékek az egész világon összekötnek bennünket. Tudom, hogy vannak időszakok, amikor világosabban látjuk a minket elválasztó, mint a minket egységbe fűző dolgokat” – mondta Rivlin jeruzsálemi újévi videoüzenetében.

„De a ros hasana, a zsidó újév közeledtével a közös, a minket összekötő kapcsolatunkra figyeljünk. Egy nép vagyunk, közös a történelmünk és a jövőnk. Osztjuk a zsidó nép jövője iránti elkötelezettségünket különbözőségeink ellenére. Közös a jobb világba vetett hitünk és kötelezettségünk tenni eljöveteléért”- tette hozzá.

„Itt, Izraelben különböző közösségekből áll össze a társadalom: vallásos és világi, zsidó és arab, idős és fiatal, bal- és jobboldali. De osztozunk ezen föld iránti szeretetünkben” – hangsúlyozta az izraeli államfő.

„A köztünk lévő baráti kapcsolatok fényes jövőnk legfőbb reménysége. Ezért reméljük, hogy ebben az évben közelebb kerülünk egymáshoz, jobban barátokká válunk” – zárta szavait Rivlin.

MTI/zsido.com