Asdod és Kirját Gát környékén megszólaltak a légvédelmi szirénák kedden este 9 óra után. Az Izraeli Hadsereg szóvivője megerősítette, hogy Gán Jávne település mellett becsapódott egy Gázából indított rakéta.

Ez volt az első eset a „Protective edge” hadművelet lezárulta óta, hogy Gázából grad rakétákat lőttek izraeli területre – írja a ynetnews. Egyelőre nem világos, ki felel a támadásért, de a rendőrség megerősítette, hogy nem történt sérülés.

A környékbeli lakosok hatalmas robbanásról számoltak be: „Egy nagyon hangos robbanást hallottunk, olyan hangos volt, hogy a házunk falai beleremegtek. Nagyon ijesztő volt.” – nyilatkozta a környéken található Hácor kibuc egyik lakója

A hámász sajtóhírek szerint izraeli válaszcsapástól tartva megkezdte biztonsági központjainak kiürítését. Omer Bar-Lev, a Cionista Unió képviselője, a Külügyi és Védelmi bizottság tagja nemrégiben arra figyelmeztetett, hogy a Hámász újrakezdte a terroralagútjainak kiépítését és legalább egy esetben már behatoltak izraeli területre.

zsido.com