Németországban turnézott a zsidóságát büszkén vállaló popsztár, aki fotót is posztolt az Instagramra. Ezeken az látszik, hogy a gyermekei vidáman futkároznak a falak között.

Az emlékműnél készült fotó alá Pink (eredeti nevén Alecia Beth Moore) a kritikákat megelőzendő azt írta: „Berlin, szeretlek! Ez a két gyermek zsidó, akárcsak én, és anyám egész családja. Az, aki ezt [az emlékművet] tervezte hitt abban, hogy a gyerekeknek gyerekként kell viselkedniük, és ez számomra annak a megünneplése, hogy az élet felülkerekedik a halálon. Kérlek, tartsd magadban a gyűlöletedet és az előítéletedet.”

Hogy ezen a különleges kialakítású helyen, hogyan illik viselkedni, már a kezdetektől vitákat vált ki – emlékeztet cikkében a jpost.com. A betontömbökből álló teret nem határolja semmi, bárhonnan bejárható. Sokan készítenek fotókat az oszlopok között, a személyzet pedig néha megkéri a gyerekeket, hogy ne másszanak fel mindenhova, ne futkossanak, és legyenek csendesek.

A lap felidézi a tervező Peter Eisenman interjúját, amelyben az alkotó kifejtette: szeretné, ha minden generáció a maga módján járná be az emlékművet, mert szerinte az egy „mindennapi esemény” és ez nem egy „szent hely”. Olyanok is fűztek kommentárt Pink fotójához, akiknek a családja odaveszett a holokausztban, azt írták, hogy őket nem zavarta az énekes posztja.

zsido.com

Kép: instagram