A járványhelyzet miatt vásárlók nélkül maradt boltot elárasztották online megrendelésekkel.

A Tel-Avivban működő, népszerű Szároná bevásárlóközpontban működik az Iláná Stock ajándékbolt, mely egy 39 éves korában meggyilkolt édesanyáról, Iláná Návéről kapta a nevét. Iláná 2016 júniusában vesztette életét az üzlethelyiségtől nem messze, amikor két, az Iszlám Államra felesküdött palesztin fegyveres tüzet nyitott a bevásárlóközpont látogatóira. Négyen meghaltak, további 41 ember pedig megsebesült.

Álon Náve, Iláná férje akkor azt kérte Ron Huldaitól, a város polgármesterétől, hogy állítsanak emlékművet az áldozatoknak, ám Huldai elutasította az ötletet, mert attól tartott, hogy az elriasztaná a turistákat. Ezt követően döntött úgy az addig rendőrként dolgozó férfi, hogy egy üzletet nyit a helyszínen felesége emlékére. Az üzletben ajándéktárgyakat és rendezvénykellékeket lehet vásárolni.

„Egy olyan üzletet akartam nyitni az emlékére, mely vidámságot sugároz. Születésnapi ajándékokkal, gyerekjátékokkal, és minden egyébbel, mely örömöt okoz” – mondta Álon.

A koronajárvány miatt bevezetett kijárási korlátozások és üzletbezárások azonban a csőd szélére sodorták Álont. Nehéz helyzetéről újságcikket jelentett meg az Im Tircu szervezet, melyre válaszként hirtelen több száz megrendelés futott be az ország minden pontjáról.

„Szívmelengető látni, hogy az izraeli emberek kiálltak egy ilyen ügy mellett. Amikor felhívják az üzletünket, elsőként Iláná nevét hallják. Amikor felébredek reggelente, az első dolog, hogy Iláná üzletébe megyek. Képtelen lennék bezárni az üzletet, mely az ő nevét viseli. Ez olyan lenne, mintha még egyszer elveszíteném. Ezt az érzést nem lehet szavakkal leírni, azonban az, aki megözvegyült, nagyon is megérti, hogy mire gondolok” – mondta Ilán.

zsido.com

Forrás: Jpost