A Templom-hegy és a Kneszet kicsinyített változata is látható lesz.

Jeruzsálem legismertebb nevezetességeiről készült óriás makettet tárnak hamarosan a nyilvánosság elé New York egyik legforgalmasabb pontján, a Time Square-en – olvasható a Ynetnews honlapján. A modell a Gulliver’s Gate nevű kiállításon lesz látható az amerikai nagyváros szívében.

makett_2

Az összesen 100 négyzetméteren elterülő makettet az izraeli Mathov Designs tervezte és készítette el. A tervezők várhatóan három héten belül szállítják új helyére munkájukat, amit a helyszínen ismét össze kell majd állítaniuk.

„A projektet eredetileg egy olyan csoport kezdeményezte, amely két emeletnyi területet bérel a Times Square-en és szeretne létrehozni egy átmeneti turista látványosságot – egy miniatűr világot” – árulta el Gadi Ma-Tov, a Mathov Designs alapítója.

makett_3

„Az ötletünk az volt, hogy a régi és új Jeruzsálemet egyaránt bemutatjuk. Az egyelőre építés alatt álló Eden utcai piramisépület modelljét is felépítettük, ahogy a régi vasútállomást is. Ez valójában nem egy konkrét, teljesen pontos modellje a városnak” – tette hozzá Ma-Tov.

makett_4

A jeruzsálemi Templom-hegy, Dávid-torony és Kneszet mellett olyan neves helyszínek is megjelennek a makett elemei között, mint a Mahane Jehuda piac, valamint a Húrok-hídja. Továbbá felbukkan a főként arabok lakta Lifta városrész és a festői utcáiról híres Nahalat Shiva is.

makett_5

zsido.com