Egy különleges, 1988. május 13-án keletkezett levél látott napvilágot a közelmúltban. Izrael akkori ENSZ-nagykövete, Benjámin Netánjáhu írta a Lubavicsi Rebbének, akivel személyesen is találkozott több alkalommal. A Rebbe nagyra becsülte Netánjáhut és számos tanáccsal és áldással látta el.

Ebben a levélben Netánjáhu köszönetet mond a Rebbének, amiért mindig mögötte állt a világszervezetben végzett munkája során.

A levél éppen akkor került nyilvánosságra, amikor múlt vasárnap az izraeli Legfelsőbb Bíróság tagjai úgy döntöttek, hogy vád alá helyezése ellenére Netánjáhu a továbbiakban is betöltheti a miniszterelnöki tisztséget. Netánjáhu akkor küldte el a levelet a Rebbének, amikor véget ért nagyköveti megbízatása a világszervezetnél.

„Mielőtt visszatérnék Izraelbe, szeretnék elbúcsúzni ezzel a levéllel és megköszönni a számomra nyújtott jelentős erkölcsi támogatást az ENSZ-ben végzett szolgálatom során. Az Önnel való találkozásaim mindig nagy spirituális inspirációt jelentettek a számomra. Nem felejtem el az Ön elkötelezett támogatását az Izrael földjéhez fűződő jogainkhoz, melyet többször is kifejezett, még a legnehezebb pillanatokban is. Örömömre szolgált, hogy segítségére lehettem régi barátaimnak, David Nachshonnak, Shmarya Harelnek és Akiva Marshallnak, a Chábád micvatankjai ügyében folytatott fáradhatatlan munkájuk kapcsán, melyek az izraeli hadsereg fronton lévő egységeihez is eljutnak. Azt kívánom Önnek tisztelt rabbi, hogy még sok éven keresztül fejthesse ki spirituális befolyását.

Baráti üdvözlettel és csodálattal,

Binjámin Netánjáhu”

zsido.com

Forrás: crownheights.info