Az antiszemitizmus új formájának tekinti az Izrael-ellenes bojkott mozgalmat az egyik német szövetségi állam titkosszolgálata

Baden-Württemberg hírszerzése a BDS-mozgalomhoz tartozó csoportokat is figyeli – derül ki a szervezet nemrég publikált jelentéséből. A jpost.com cikke szerint ez az első alkalom, hogy egy német belbiztonsági szervezet antiszemita fenyegetésnek minősítette a világszerte tevékenykedő mozgalmat. A neonácik, így a Der Dritte Weg nevű szerveződés is, előszeretettel állnak be a BDS mögé, ami a jelentés szerint a ’30-as évek „ne vásárolj zsidótól!” náci propagandát idézi.

A Der Dritte Weg weboldalán a PayPal fizetési lehetőséget is felajánlja a támogatóknak, ami miatt a pénzügyi szolgáltatást üzemeltető cég magyarázkodásra kényszerült. Mint elmondták, a szolgáltatáshoz használt felülethez nem tudnak megjegyzéseket fűzni, de mindent megtesznek az illegális tevékenységek ellen, valamint igyekeznek megfelelni a törvényi előírásoknak mindenhol, ahol a szolgáltatás elérhető. Ha illegális tevékenységet észlelnek, akkor szerződést bontanak az ügyféllel – tették hozzá.

Viszont számos német bank nem szünteti meg a BDS-hez köthető számlákat, ebben az ügyben a Simin Wiesenthal Központ is megszólalt már.

zsido.com

Kép: jpost.com

 

Megszakítás