A szigetország rendőrsége azt javasolta az Izraelhez kötődő csoportoknak, hogy biztonságuk érdekében ne hozzák nyilvánosságra rendezvényeik helyszínét.

Meglepő kéréssel fordultak a londoni rendőrség munkatársai több Izrael-barát csoport tagjaihoz. A fővárosi vezetés ugyanis azt javasolta a szervezetek számára, hogy tartsák titokban rendezvényeik helyszínét a jövőben annak érdekében, hogy elkerüljék a fizikai támadásokat.

 

A rendőrség azután állt elő a javaslattal, hogy Izrael-ellenes tüntetők erőszakkal eltorlaszolták a “Friends of Israel” nevű diákszervezet tagjainak útját, akik a University College London területén tartottak rendezvényt múlt héten. A kétségbeesett résztvevők csak a helyi rendőrség segítségével tudtak kiszabadulni az elzárt helyiségből.

 

A rendvédelmi szerv kérésének abszurditását mutatja az a tény is, hogy az előre nem bejelentett, titkos helyszínek biztosítását a rendőrség nem tudja vállalni, így egy lehetséges támadás esetén csak külön értesítésre vonulnának ki – olvasható az Arutz Sheva honlapján.

 

zsido.com

 

Kép forrása: Arutz Sheva