Egy washingtoni képviselő szerint a zsidók.

Travon White Sr., a washingtoni 8. választókerület demokrata párti önkormányzati képviselője és a városi oktatási (!) bizottság tagja a tavasszal szokatlan havazás hatására videót posztolt az interneten, melyben a zsidó háttérhatalmat tette felelőssé a váratlan hóviharért. White szerint az időjárás befolyásolása is egy módszer arra, hogy “a Rotschildok” nyerészkedhessenek az embereken. A negatív kritikák hatására a képviselő később törölte bejegyzését.

A Rotschild család jól ismert, Németországból származó, zsidó bankárdinasztia. A Rotschildok és más, befolyásos zsidók gyakran szerepelnek különböző antiszemita összeesküvés-elméletekben, melyek szerint minden háború, válság és politikai fordulat a gazdag zsidók ármánykodásának eredménye, akik így próbálnak busás haszonhoz jutni, az emberek szenvedésével mit sem törődve.

A videóban White így érvel: “Hát, ma reggel csak úgy, előzmény nélkül elkezdett havazni. Jobban tenné mindenki, ha odafigyelne az időjárás befolyásolására, a klíma manipulálására. Washington egy rugalmas város, és erre épül a Rotschildok taktikája: irányítják az időjárást, s így természeti katasztrófákat idéznek elő, majd felvásárolják a városokat. Legyünk óvatosak!”

White a Rockefeller Alapítvány “Rugalmas városok” kezdeményezésére utalt, melynek keretében pénzügyi támogatást nyújtanak problémákkal küszködő városoknak. Bizonyos összeesküvés-elméletek szerint a program valódi célja az, hogy csökkentsék és kontrollálják Amerika lakosságát.

A Washington Post napilap megkereste a képviselőt, aki közölte, hogy a videóban elhangzottakat szó szerint kell érteni és nem igazán tudja, hogy miért lenne antiszemita a véleménye.  Néhány órával később azonban elnézést kérő e-mailt küldött az újságnak.

“Naponta küzdök a rasszizmus és az előítéletek minden formája ellen. Elnézést szeretnék kérni a zsidó közösségtől és bárkitől, akit megbántottam. A zsidó közösség mindig is mellettem állt, amikor az embereken próbáltam segíteni. Nem volt célom antiszemita megjegyzést tenni, és kollégáim ráébresztettek, hogy hibásan fogalmaztam.”

Egy másik demokrata képviselő, a zsidó Brianne Naedau elmondta, hogy az incidenst követően White felhívta, és elnézését kérte. “Hiszem, hogy őszinte megbánást tanúsított, mert megsértette a zsidó közösség tagjait. Biztos vagyok benne, hogy nem volt tudatában annak, hogy szavait miként lehet értelmezni.”

zsido.com

Forrás: Arutz7