Az izraeli külügyminiszter-helyettes utasítása alapján a Siratófal is felkerülhet azon nevezetességek közé, melyeket az országba érkező, magas rangú vendégek számára mutatnak be látogatásuk során.

Tzipi Hotovely, Izrael külügyminiszter-helyettese arra utasította apparátusát, hogy hivatalosan is vegyék fel a Siratófalat azon nevezetességek listájára, amelyet az országba érkező méltóságok számára mutatnak be jeruzsálemi tartózkodásuk alatt – adta hírül pénteken a JNS.org.

– Ez megerősíti Jeruzsálem státuszát Izrael fővárosaként – mondta Hotovely.

A jelenlegi protokoll szerint a Jad Vasem Múzeum mellett Herzl Tivadar síremlékéhez szokták elkísérni a vendégeket. A becslések alapján a Siratófalhoz csupán az országba érkező máltóságok fele látogat el – főként a területhez kapcsolódó politikai viták miatt.

„Ha visszautasítanak, megpróbáljuk majd meggyőzni őket. A valódi változás valójában az, hogy a Siratófal sosem élvezett elsőbbséget a Külügyminisztérium számára” – nyilatkozott a külügyminiszter-helyettes.

A jövő hét folyamán Matteo Rantzi olasz elnök látogat majd Izraelbe, akit Hotovely személyesen fog elkísérni a Siratófalhoz és a jeruzsálemi Óvárosában tett sétára.

zsido.com