Adam Neumann nem emeli fel a telefont és nem dolgozik a hetedik napon, mégis a világ egyik legsikeresebb vállalkozója. Vagy éppen azért.

„Az elmúlt két évben vagyok szombattartó” – mondta Neumann, aki jelenleg New Yorkban él feleségével és öt gyermekével. ”Szombaton teljesen kikapcsolok, nem lehet velem beszélni, és ezen nem vagyok hajlandó változtatni. Kezdetben inkább feladatként éltem meg, de általa időt kapok, amit a gyermekeimmel, a feleségemmel és a barátaimmal tölthetek. Az előző héten őrült napjaim voltak, rengeteget repültem és dolgoztam. Péntek reggel felkeltünk, és azt mondtuk: Készen állunk a szombatra. Elérkezik a szombat, gyertyát gyújtunk, pihenünk, barátok jönnek át, előzőleg már megfőzött ételeket fogyasztunk. Elvágjuk magunkat a világtól, de valójában egymással kapcsolódunk így össze. Több időt töltök a családommal, mint valaha, és még édesanyámat is többször hívom fel, vagy találkozom vele. És az igazi varázslat az, hogy minél inkább megőrzöm a szombatot, annál sikeresebb a vállalkozásom. Ki érti ezt?”

Neumann a WeWork nevű amerikai cég vezetője, a vállalat közös munkahelyet, közösséget és szolgáltatásokat kínál vállalkozóknak, szabadúszóknak, startupoknak és kisvállalkozásoknak. A céget 2010-ben alapította Miguel Mckelvey-vel. A WeWork az Egyesült Államok 23 városában, valamint a világon 16 országban (köztük például Ausztrália, Kanada, India, Kína, Izrael, Mexikó és Németország) több mint kétezer embert foglalkoztat. Vállalkozásának értékét húszmilliárd dollárra becsülik.

A most 38 éves Neumann a dél-izraeli Nir Ám kibucban nőtt fel, és a tengerészetnél szolgált mielőtt modellként működő testvérével, Ádival New Yorkba települt volna. A WeWork-öt néhány sikertelen vállalkozása után indította.

“Amikor tíz évvel ezelőtt találkoztam a feleségemmel, azt hittem, hogy a pénz minden. Nehéz gyerekkorom volt, szüleim elváltak, orvos édesanyám késő estig dolgozott, Ádi és én magunkban voltunk, és összesen 13-szor költöztünk. Amikor az Egyesült Államokba jöttem, megpróbáltam gyors sikereket elérni, de mindig minden összeomlott. Dühös voltam az emberekre, úgy éreztem, hogy mindenki árt nekem. Amikor találkoztam a feleségemmel, azt javasolta, hogy fejezzem be a múltról való panaszkodást. Leszoktatott a dohányzásról, és rámutatott, hogy nem a megfelelő dolgokat hajtom. Ráébresztett, hogy a célunk az, hogy boldogok legyünk, hogy olyat csináljunk, ami jelentőséggel bír a számunkra.”

zsido.com

Forrás: Arutz7