Bizarr és ijesztő „előadásban” vettek részt egy brazil gimnázium diákjai. A náci koncentrációs táborokban végrehajtott emberkísérletek szimulációját egy „tudományos” bemutatóra szánták.

A Milecimo da Silva gimnázium Rio de Janeiróban található, az esetre pedig egy brazíliai zsidó szervezet hívta fel a figyelmet. Beszámolójuk szerint a diákok a táborokban dolgozó náci orvosok „tudományos eredményeit” akarták bemutatni. A képeket a Facebookra is feltöltötték. Egy nagy molinóra a „náci laboratórium” feliratot helyezték el és még horogkeresztet is tettek rá. A művérrel összefestett „laboratóriumban” fehér köpenyes, horogkeresztes karszalagot viselő diákok és szenvedő kísérleti alanyok láthatók.

Az illetékes oktatási hatóság a történtek napvilágra kerülése után vizsgálatot rendelt el, ha bebizonyosodik valakinek a felelőssége az iskola részéről, az a személy akár 5 év börtönt is kaphat – olvasható a jta.org cikkében. Áprilisban már volt hasonló botrány az országban, akkor egy osztálytermet díszítettek náci szimbólumokkal, a tanár pedig szintén horogkeresztes karszalagot viselt.

Kép: jta.org