Negyvenhat év után kapta vissza elveszett tfilinjét Rafi Yanai az Arutz Sheva hírportál segítségével. Yanai a hatnapos háború idején veszítette el imaszíjait, amikor részt vett Jeruzsálem felszabadításában.

A tfilint egy másik fiatal katona találta meg, ám őt azonnal a Golán fennsíkra vezényelték, így nem volt lehetősége, hogy a tfilin gazdáját megkeresse. Később, amikor az egysége Jeruzsálemben megállt, hogy felvegyék hátrahagyott holmijaikat, magával vitte a gazdátlan imaszíjakat. Otthon aztán betette a szekrényébe – ahol 46 évig használatlanul várakozott. Akkor jutott legközelebb eszébe, amikor az interneten egy emlékoldalon keresztül értesült egy tervezett kiállításról, amihez a szervezők a háború relikviáit gyűjtötték. Az egykori katona eljuttatta a tfilint, a szervezők pedig az Arutz Sheva hírportálon keresztül próbálták felkutatni a tulajdonosát.
Sikerrel jártak – Rafai Yanai a tfilin tokján található monogramról azonosította tfilinjét, amit majdnem fél évszázadon keresztül elveszettnek hitt.

Megszakítás