Ebben a hónapban kilenc­venegyedik al­ka­lom­mal jelent meg az Egy­ség magazin. A hanukai számban a mak­ka­beu­sok nyomát követjük. A felkelők kap­csán eljutunk a tábori rabbi­nátus intézményének kialaku­lásáig, meg­ismerkedünk egy valódi tábori rabbival, aki a  maga idejében nem mellesleg újjáépítette a tönkretett Thököly úti zsinagógát. Betekintünk 1956 zsidó vonatkozásába is, lincselésen innen, felragaszokon túl. És mint mindennek, a háborúnak is vannak háláchikus vonzatai, így megtudjuk, hogyan zajlik egy zsidós harc.

Természetesen ennél derű­sebb témákat is érintünk: meg­tudjuk, szabad-e sábeszkor kirakni a Rubik-kockát, el­beszélgetünk a 2017-ben induló Maimonidész Gimnázium megálmodóival és létrehozóival, majd belekóstolunk a világ hanukai finomságaiba. Végül, de nem utolsó sorban Köves rabbi a 21. századi robot-rabbik világába kalauzol bennünket. Tartsanak velünk!

Az újságot megvásárolhatja az EMIH Keren Or Központjában (1052 Károly krt. 20), vagy a Kóser Piacon (1075 Dohány utca 36.) Ha nem szeretne semmiről sem lemaradni, akkor fizessen elő a havonta megjelenő Egység magazinra a www.fizetes.zsido.com

ol­dalon a 2017. évre. A 12 lapszámot mindössze 4000 Ft-ért, 8 újság áráért kaphatja meg! További információért hív­ja a 06 1 2680183-as telefonszámot.

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás