2019. február 22-től az EMIH Miskolci Izraelita Hitközség híreiről, programjairól is értesülhetnek a közösség tagjai az új Gut Sábeszből, mely lokálisan Miskolcon jelenik meg minden pénteken.

Az első számban olvasható Fuchs Jehoshua rabbi írása a a hetiszakaszról, az ajánlóban megtalálható a Becherovka Miskolci Farsangon résztvevő Barhesz Zsidó Kulturális Központ részletes programja és megismerkedhetünk a halkocsonya receptjével is.

 

Gut Sábesz Miskolc 1. évfolyam 1. szám letöltése

 

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) miskolci hitközségének vezetője az EMIH által delegált Fuchs Jehoshua rabbi és Eszter rebbecen gyermekeikkel 2016-ban költöztek Miskolcra, hogy a helyi közösséget segítsék a borsodi megyeszékhelyen. Az EMIH egyik küldetése, hogy a vidéken élő zsidók számára is lehetővé tegye a vallásosság gyakorlását és a pozitív zsidó identitás megélését.

A Gut Sábesz első száma az Egység zsidó havilap mellékleteként jelent meg 1996-ban. Ez az az egyetlen zsidó hetilap Magyarországon, ami a zsidóságtudatot és -ismeretet kívánja bevinni minden zsidó házba. A Gut Sábesz mottója, ami egyben irányvonalát és célkitűzéseit is jelzi: a zsidó életvitel bemutatása és mindenki számára közel hozása. Célja, hogy a lubavicsi chászid mozgalom elveire támaszkodva eszközt adjon a magyarországi zsidóság kezébe, segítve abban, hogy zsidóságát senki ne szégyellje, ne tagadja, hanem büszke legyen arra és igyekezzen azt minél jobban megismerni.

Megszakítás