Egy héttel a szépségversenyen aratott győzelme után, Amanda Hannától elvették a díját, mert kiderült, 2016-ban tanulmányi úton járt a zsidó államban.

Megfosztották díjától Amanda Hannát, akit egy héttel korábban a Miss Lebanon Emigrant nevű szépségverseny győztesének ítéltek Libanonban – közölte a Jerusalem Post. A félig svéd származású hölgy tavaly járt Izraelben svéd útlevelével, amikor egy tanulmányi úton vett részt a zsidó államban.

A libanoni kormány megtiltja állampolgárai számára, hogy Izraelbe utazzanak, ezért döntöttek a díj visszavonása mellett – derült ki a rendezvény szervezőinek nyilatkozatából. „Miután közöltük az eredményt Libanon turusztikai miniszterével, ő úgy döntött, hogy vissza kell vonni a címet, mert az izraeli útja sérti országunk törvényeit” – szerepelt az indoklásban.

A történtek ellenére Hanna a Facebookon azt írta, nem bánta meg, hogy Izraelben járt. „Életem egyik legjobb élménye volt az ott töltött idő. Többek között Libanonba is ellátogattunk és gyönyörű helyeken jártunk… Hihetetlenül boldog vagyok, hogy részt vehettem az úton” – írta bejegyzésében.

Amanda Hanna nem az első libanoni szépségkirálynő, aki bajba került izraeli útja miatt. 2015-ben Miss Lebanon-t azért támadták hazájában, mert a Miss Universe szépségverseny ideje alatt olyan szelfit tett közzé Instagram oldalán, melyen Miss Israel is szerepelt. Végül csak azért tarthatta meg címét, mert azt állította, hogy „véletlenül” készült közös kép róla a zsidó lánnyal.

zsido.com

Kép forrása: The Times of Israel