21 zsidó tematikájú produkció látható azon az egy hetes fesztiválon, amely ma indul a Karinthy Színházban. Az eseményt az EMIH is támogatja.

„Amikor a Magyar Holokauszt Emlékévet a Karinthy Színház nyitotta meg az Anna Frank jegyzetek című előadással, már körvonalazódott bennem egy álom: egy zsidó színházi fesztivál Budán, a Karinthyban. Különleges helyszín Buda egyetlen kőszínháza. Olyan egyedi fesztivált álmodtunk falai közé, mely nem csak budapesti kőszínházak előadásait vonultatja fel, hanem otthont ad független és vidéki színházaknak is, melyeknek műsora még mindig elérhetetlen sokak számára. A Karinthy Színház azt a — fennállásának 34 éve alatt példátlan — feladatot vállalta, hogy a purimi ünnep hetén 21 zsidó tematikájú produkciót hív meg és lát vendégül az országból, műfaji határok nélkül” – írja Karinthy Márton a rendezvény meghívójában.

A színházi program kifejezetten sokszínű, a szervezők szerzői esttel, koncerttel, alternatív és hagyományos színházi előadással, stand-up comedy-vel, valamint különleges táncelőadással várják az ünneplő közönséget.

PROGRAMOK

A VELENCEI KALMÁR

ASSZONY A FRONTON

BESH O DROM

DOHÁNY UTCAI SERIFF

ELSÖTÉTÍTÉS

GELLÉRTHEGYI ÁLMOK

HAMSA

HERZL

ÍRÁSBA ADOM

KISPÁRNA

KLEIN JUDIT ÉS ZENEKARA

KLEZMERÉSZ

LYUKASÓRA

MÁSODIK NEKIFUTÁS

OLIVETTI ’82

ROSE

SHYLOCK

SÓVIRÁG

SZAKÁCSKÖNYV A TÚLÉLÉSÉRT

ZS KATEGÓRIA

Z’MIRIM