Ha megjön ádár, növekszik az öröm – tartja a mondás. Ennek szellemében a Hanna klub keddi női tanulókörében fantasztikus marokkói estet rendeztek az Óbu­dai zsinagógában. Hetven nő gyűlt össze: az est sztárvendé­ge Miri Or, az izraeli sztárséf, énekes-standup komikus volt. Az estet Oberlander Batsheva reb­becen nyitotta meg, aki ádár hónap tiszteletére a boldogságról beszélt.

Ezután következett Miri Or fergeteges bemutatója, aki marokkói főző-showját autentikus dalokkal és ádár vidámságához illő tréfás jelenetekkel tarkította. Az Izraelben méltán népszerű előadóművész hetedik alkalommal jár Magyarországon, mint mondta, nagyon szereti az itteni közönségét.

A marokkói stílus nemcsak a főzőshowban, de lenyűgözően berendezett keleties enteriőrben, a tánchoz adott zenében, valamint a hennafestésben is visszaköszönt. A csodálatos hangulatú estet Köves Dvora rebbecen, a tanulókör vezetője szervezte. Keddi óráit – amelyre mindenkit szeretettel vár – immár több mint hat éve szervezi a hölgyek számára, töretlen népszerűséggel.