A közösség nem tudta tovább fenntartani az épületet, évekig bizonytalan volt a sorsa, most várhatóan lakásokat alakítanak ki benne.

Blackpool a tengerparton fekszik, a United Hebrew Congregation zsinagógája a múlt század első felében épült. 2012-ben tartották benne az utolsó szertartást, a fogyatkozó zsidó közösség nem tudta tovább fenntartani, ezért az eladás mellett döntöttek – derül ki a jewish-heritage-europe.eu cikkéből.

Nemrég elárverezték a klasszikus téglaépület, mindössze 100 ezer fontért találtak rá vevőt, az irányár 125 ezer volt. Évekig ment a huzavona az átalakítási engedélyekkel kapcsolatban, az épület ugyanis műemlékileg védett. Most úgy néz ki, hogy lakásokat alakítanak ki benne.

zsido.com

Kép: jewish-heritage-europe.eu

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287
Megszakítás