A méltán népszerű Boca Juniors otthonában nyit meg az első kóser étterem, amely dél-amerikai stadionban működik. Itt játszott egykor Diego Maradona is.

Az étterem neve Bocasher, ami egy szójáték, ötvözi a kósert és a Boca Junior nevet. Jövő héten nyitnak, amikor a házigazda a Club Libertad csapatát fogadja Paraguayból – olvasható a jta.org cikkében. Az ötlet a Boca Juniors elnökétől származik. Daniel Angelici pár hónappal ezelőtt egy zsidó barátjával  a Miami Heat kosárcsapatának meccsét nézte, és az ottani arénában megkóstolta a kóser étkezde kínálatát, amit egy zsidó rendezvény alkalmából állítottak fel.

A kezdeményezést aztán felkarolta Buenos Ariesben a Chábád mozgalom, amelynek a közelben található a központja. Az elmúlt három évben folyamatosan jelen voltak a stadion előtt és megismertették az imaszíjak használatát az érdeklődőkkel.

Daniel Oppenheimer rabbi fogja felügyelni a kósersági előírásokat a gyorsétteremben. Ő nyitotta az első kóser mekit Izraelen kívül, pont 20 évvel ezelőtt Buenos Airesben. Az ételek annyiba fognak kerülni, mint a nem kóser ételek a stadion más helyein.

zsido.com

Kép: jta.org