17 kamasz jelentkezett önként, hogy segítsenek rendbe tenni az otthonát.

Egy csapat tinédzser sietett annak a 92 éves holokauszt-túlélőnek a segítségére, akinek a lakását nemrég betörők dúlták fel Akkó városában. Az Algemeiner beszámolójában Michaelként megnevezett férfi ros hásáná alkalmából megtett franciaországi útjáról hazatérve szembesült azzal, hogy távollétében kifosztották. A kirabolt férfi ezután Limor Ozent, az izraeli város közösségi központjának vezetőjét telefonon keresztül értesítette a történtekről.

Limor elmondása szerint a rablók minden ételt elvittek Michael hűtőgépéből és fagyasztójából is, a hátrahagyott maradékokat ellepték a rovarok. A hölgy azonnal önkéntes segítőket toborzott, amikor szembesült a lakásban okozott kár mértékével. A Whatsappon megjelent kérésre 17 tinédzser jelentkezett.

acre

„Kitakarították és rendbe hozták a lakást, miközben Michael történelem leckékkel szórakoztatta őket” – írta Limor a Facebookon. „Nem is akartak hazamenni” – tette hozzá. Michael az izraeli médiának adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a tinédzserek tettét megkönnyezte. „A fiataljaink csodálatosak és elképesztőek” – mondta meghatódva a férfi.

zsido.com

 

Képek forrása: Algemeiner