A kanadai posta hanukai díszbe öltöztetheti a postára adott küldeményeket. Az új bélyeget a torontói Lionel Gadoury tervezte. A bélyegen fehér hanukai menóra látható kék-lila háttér előtt, kis lángocskákkal.

A bélyeg, mely a fény ünnepének tiszteletére készült, a fény és a sötétség közti kapcsolatot mutatja be, ahogy a sötét háttér előtt világító lángok egyre szélesebb és szélesebb körben adnak világosságot, ahogyan egy egészen kicsi láng is képes nagy sötétséget eloszlatni.

Nem ez az első eset, hogy a kanadai posta hanukai tematikájú bélyeget jelentet meg. Két évvel ezelőtt, 2017-ben is adtak már ki hanukijával díszített bélyegeket.

A hanukai bélyegek mellett természetesen keresztény, muszlim és hindu ünnepi tematikájú bélyegeket is kiadtak. „Pontosan tisztában vagyunk a kanadai demográfiával, és bélyeg programunk folyamatosan fejlődik és alakul, hogy országunk kulturális sokszínűségét tükrözze.” – hangsúlyozta a posta egyik szóvivője.

Az Egyesült Államok postája sem marad el kanadai társától: ott jelenleg kétféle hanukai bélyeg kapható. Az egyik egy tavalyi típus, mely az izraeli postával együttműködésben készült; ezen ezüstszínű hanukija látható kék háttér előtt, zöld motívumokkal keretezve, a másik 2016-os minta, melyen téli háttér előtt ablakban álló hanukai menórát láthatunk.

zsido.com

Forrás: algemeiner