Malcolm Turnbull és az unoka barheszt készített.

Kedves pillanatoknak lehettek nemrég szemtanúi azok, akik jelen voltak Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök és unokája látogatásakor a sydneybeli Harry Triguboff Központban. A zsidó intézmény otthonul szolgál egy jesiva, valamint egy jótékonysági konyha számára, ahol 150 ember dolgozik azért, hogy rendszeresen étellel segíthessék a rászorulókat.

Malcolm Turnbull a Nagyszülők Napján érkezett a helyszínre, hogy segítsen a négy éves unokájának barheszt sütni a központ konyhájában. Jack és nagypapája mellett Gabrielle Upton, helyi kormányzó is csatlakozott a csapathoz, és a beszámolók szerint gyorsan belejöttek a barhesz-készítésbe. A munkában Laya Slavin rebbecen segédkezett, Dovid Slavin rabbi pedig elárulta, hogy Turnbull többször is járt már a központban, ám most jelent meg először miniszterelnökként.

Az ausztrál kormányfő a Harry Triguboff Központban zajló munkát méltatta. „Mindez elképesztő. És éppen ez a lényeg: amikor szeretünk valakit és adakozóak vagyunk, akkor kerülünk a legközelebb Istenhez. A konyha munkája a szeretet gyakorlatba ültetése” – fogalmazott Turnbull.

A közös programot végül mindketten nagyon élvezték, az esemény végén az ausztrál miniszterelnök 48 000 dolláros adományt is átadott, hogy támogassa az intézmény biztonsági rendszerének fejlesztését.

zsido.com

 

 

Megszakítás