Eddig ilyesmit a Munkáspárt tagjai hangoztattak, de úgy tűnik, a toryk sem akarnak ebből kimaradni.

A brit Munkáspártban heti rendszerességgel robbannak ki antiszemita botrányok, mióta a radikális baloldali Jeremy Corbyn átvette az irányítást. Úgy tűnik azonban, a toryk sem akarnak lemaradni, legalábbis erre utal egyik képviselőjelöltjük kirohanása, melyben azt fejtegette, hogy a brit zsidó fiatalok, miután Izraelbe utaznak, szélsőséges nézetekkel térnek haza az Izraelben kapott agymosás miatt.

A leedsi Amjad Mahmood Bashir a brüsszeli Európa Parlamentben osztotta meg gondolatait a nyilvánossággal: “Angliai fiatalemberek odautaznak, ahonnan én jöttem. Olyan zsidó vallású emberek, akikkel az unokáim együtt nőttek fel és akiket tisztességes embereknek ismertek meg. Most már nem hallgatnak a jó szóra. Valami igen különös és rossz dolog történik Izraelben, amiért a rabbik és a politikusok a felelősek” – jelentette ki.

Bashir később elnézést kért szavaiért, melyeket “mélyen megbánt”, ám azt is hozzátette, hogy véleménye személyes tapasztalataiból fakadt.

A december 12-re kitűzött parlamenti választások előtt megnőtt az esélye a további antiszemita megnyilvánulásoknak, így Boris Johnson miniszterelnök ismét megerősítette, hogy az Egyesült Királyságban nincs helye a zsidóellenességnek. “A brit kormány elsődleges fontosságúnak tartja a zsidó közösség biztonságát” – írta Johnson Chaim Herzognak, a Zsidó Ügynökség (Szochnut) elnökének.

zsido.com

Forrás: Arutz7