Beatie Deutsch 30 éves, ötgyermekes édesanya nyerte a Miamiban tartott félmaratont, célja a nyáron Tokióban rendezendő olimpia – számol be a Jerusalem Post.

Az olimpián való részvétele azonban annak ellenére kétséges, hogy Deutsch időben és megfelelően regisztrált az eseményre, ugyanis jelenleg úgy tűnik, hogy az előzetesen meghirdetett vasárnapi időpont helyett szombaton tartják majd a futóversenyt.

Az izraeli Deutschnak ez volt az első amerikai versenye, a távot 1 óra 16 perc és 4 másodperc alatt teljesítette. Deutsch és családja 2009-ben költözött Izraelből az Egyesült Államokba, ismerősei szerint minden futása alkalmával a zsidó vallási törvényeknek megfelelően könyököt takaró felsőben, szoknyában és fejét betakarva fut.

Deutsch tavaly májusban a legjobb női eredményt érte el a lettországi Rigában tartott félmaratonon, ezzel az első hárédi ortodox nő lett a nemzetközi versenyek történetében.

A Miami Herald beszámolója szerint idén először, a miami verseny célállomásánál kóser élelmiszereket is felszolgáltak a versenyzők számára.

Forrás: neokohn.hu