Az izraeli Kfár Chábád városka gyerekei is segítenek azoknak az ajándékcsomagoknak az összeállításában, melyekkel az Izraelből hazatérő magyarokat ajándékozza meg az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség. Mint arról korábban hírt adtunk, az EMIH szervezésében a mai napon egy Tel-Aviv-Budapest, illetve egy Budapest-Tel-Aviv különjárat indul, az egyikkel az Izraelben, a koronavírus-járvány miatt rekedt magyarokat szállítják Budapestre, visszafelé pedig a Magyarországon maradt és hazatérni kívánó Izraelieket viszi haza a gép.

A charterjáratot az EMIH kezdeményezte és szervezte, azonban az ügy élvezi a magyarországi izraeli nagykövetség és az izraeli magyar nagykövetség, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatását is, ez utóbbi anyagilag is hozzájárul a külföldön rekedt magyarok hazaszállításához.

„Tekintettel arra, hogy az utasok jó része a holnap este beköszöntő szombatra csak sietve tud felkészülni, hitközségünk kis meglepetéssel készült, az ajándékcsomagban szombati kalács és gyertya is van, reméljük mindenki használni fogja ezeket sábátkor”– mondta Oirechman Smuel, a járat szervezője, aki hozzátette: „szintén ajándékként adunk minden utasnak egy doboz kézzel készített ún. smura maceszt, amelyet az alig két hét múlva kezdődő Pészách ünnepére szánunk”.

 

Forrás: neokohn.hu