Az előkelő helyezésben egyebek mellett a mediterrán étkezési szokások is meghatározó szerepet játszottak.

A Bloomberg vasárnap megjelent, a legegészségesebb országokat rangsoroló összeállításában 169 országot hasonlított össze olyan tényezők alapján, mint a várható élettartam, a közegészségügy állapota, illetve és orvosi ellátáshoz való hozzáférés. Az országokat egyéb egészségügyi kockázatok mellett a dohányzás és az elhízás gyakorisága alapján is szankcionálták az összeállítás során.

Korántsem meglepő módon a – listán első, illetve második helyet elfoglaló Spanyolországhoz és Olaszországhoz hasonlóan – Izraelben is gyakori mediterrán étrend is szerepelt a rangsorolás szempontjai között a Bloomberg elemzésében.

A felmérés tanúsága szerint az extra szűz olívaolajra alapozott és diófélék fogyasztásával kiegészülő mediterrán étrend eredményesebbnek bizonyul a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, mint a csökkentett zsírtartalmú étrend – írja a Jewish Telegraphic Agency.

Izraelt a már említett Spanyolország és Olaszország mellett sorrendben Izland, Japán, Svájc, Svédország, Ausztrália, Szingapúr és Norvégia előzte meg a listán.

 

Fotó: Wikipedia/Young Shanahan

Forrás: neokohn.hu 

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287
 
 
 
 

 

Megszakítás