Donald Trump feleségével együtt köszöntötte a zsidóságot az ünnep alkalmából.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, idén úgy döntöttek a Fehér Házban, hogy két hanukai fogadást is rendeznek. Az elsőt csütörtökön tartották, ahol Donald Trump amerikai elnök is megjelent – olvasható a Jerusalem Post írásában.

„Melania és én a baráti üdvözletünket küldjük zsidó testvéreinknek, akik az Egyesült Államokban, Izraelben, vagy a világ bármely pontján ünneplik a hanukát” – üzente ünnepi köszöntőjében az elnök.

A zsidó tradíciók szerint megtartott fogadásnak messzire visszanyúló hagyománya van a Fehér Házban. Tavaly Donald Trump családja mellett Mike Pence alelnök és felesége, valamint Meir Soloveichik ortodox rabbi is részt vett az ünnepségen. Az esemény díszvendégeként Louise Lawrence-Israels holokauszt túlélő is megjelent, aki elmesélte személyes élettörténetét az összegyűlt résztvevők előtt.

Donald Trump tavaly Izrael jelentőségét hangsúlyozta. „A hanuka csodája egyben Izrael csodája is. Ábrahám, Izsák és Jákob felfoghatatlan üldöztetésen ment keresztül. De semmilyen erő nem tudta lerombolni a bennetek lakó szellemet, és semmilyen gonosz nem tudta elfojtani hiteteket” – mondta az elnök.

zsido.com

Kép forrása: Jerusalem Post

 

Megszakítás