Az olasz filmlegenda Romain Gary Előttem az élet című regényének főszereplőjét alakítja.

 

Romain Gary művéből 1977-ben már készült egy nagy sikerű francia film adaptáció az izraeli Moshé Mizrahi rendezésében, Madame Rosa címmel. Akkor a címszerepet Simone Signoret kapta.

Sophia Loren egy évtizedes szünet után áll újra kamera elé, hogy eljátssza Madame Rosa holokauszttúlélőt, aki összebarátkozik egy muszlim kisfiúval, Momóval. A filmet a színésznő fia, Edoardo Ponti rendezi – írja a The Jerusalem Post.

Ponti elmondta, hogy a két adaptáció teljesen más aspektusból közelíti meg a történetet. A filmet Olaszországban kezdték forgatni ahol Loren napi 10 órában dolgozik a szerepén.

A rendező szerint, aki harmadjára rendez illusztris édesanyját szerepeltető filmet, Sophia továbbra is nagyszerű formában van.

„84 évesen is mindent megtesz azért hogy egy mind érzelmileg, mind fizikailag mély és kihívást jelentő filmet hozzon össze. Csodálatos látni azt az energiát és szenvedélyt, amivel minden jelenetnek nekifut.”

A színészlegenda szerint a nézőket megfogja lepni az alakítása. Arról, hogy saját fia rendezi így nyilatkozott:

„Nagyon jól ismer engem. Ismeri az arcom minden rándulását, a szívem, a lelkem.”

A filmben még főszerephez jutott a spanyol transz színész Abril Zamora, és az iráni Babak Karimi is. A korábbi francia filmmel szemben itt az eseményeket nem Rosa, hanem a szenegáli kisfiú, Momo szemén keresztül fogják látni a nézők.

A film abban eltér a könyvtől, hogy a 70-es évek Franciaországa helyett  a jelen Olaszországába helyezi az eseményeket.

A filmet az olasz Palomar készíti és amerikai befektetők is részt vesznek a projektben. Az alkotás a tervek szerint 2020 tavaszán kerül bemutatásra.

Forrás: neokohn.hu 

Megszakítás