Van olyan is köztük, akit nyomaszt a saját szüleinek náci múltja.

Németországban létezik egy önkéntesekből álló csoport, amelynek az a küldetése, hogy Izraelben élő holokauszt-túlélők otthonait újítja fel.

A történetre véletlenül derült fény. Zalmen Wishedski, a Chábád rabbija repülőgépen utazott, ahol a mellette ülő férfi mutatott neki egy irományt, amely a szervezet tevékenységét mutatta be. Ezután beszélgetni kezdtek, kiderült, hogy a német férfi évente kétszer utazik Baden-Württembergből Izraelbe, hogy más önkéntesekkel együtt segítsenek.

A Roland nevű, 54 éves férfi azt mondta a rabbinak, hogy azon már nem tud változtatni, amit 70 éve a németek tettek, de festeni tud és reméli, hogy ezzel legalább egy kis jót tesz – olvasható a jta.org cikkében. Wishedski rabbi készített egy szelfit útitársával és megosztotta a Facebookon, innentől kezdve pedig viharos gyorsasággal terjedt a kezdeményezés híre.

Az önkéntesek munkájáról itt lehet megnézni egy videót. Ebben az egyikük arról beszél, hogy mindkét szülője elkötelezett náci volt és ő az egyetlen a családban, aki ezt fel akarja dolgozni.

zsido.com

Kép: jta.org

Megszakítás