Az amerikai elnök lánya a varsói Zsidó Múzeumba is ellátogatott. Trump távolmaradását a helyi zsidó közösség nehezményezte.

Ivanka Trump megemlékezett a holokauszt alatt meggyilkolt zsidókról Lengyelországban – közölte a Jerusalem Post. Az amerikai elnök lánya édesapja társaságában érkezett az országba, ahol a varsói gettó helyén álló emlékműhöz, majd a lengyel zsidóság történetét őrző varsói Zsidó Múzeumba is ellátogatott.

A megemlékezéseken Donald Trump nem vett részt, amit a lengyel zsidóság képviselői közül többen nehezményeztek. Michael Shudrich főrabbi és a Varsói Zsidó Közösség vezetője egyaránt sajnálatát fejezte ki, amiért az amerikai elnök nem jelent meg a helyszíneken.

Donald Trump hivatalba lépése óta első alkalommal tett hivatalos látogatást Lengyelországban, ahol beszédet is mondott. A két ország között fennálló kapcsolatok méltatása mellett az elnök a lengyel zsidóságról is említést tett. Trumpot az egykori varsói gettófelkelés néhány résztvevője is elkísréte a színpadra.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, július második felében Vilmos herceg és családja is Lengyelországba utazik majd, ahol szintén megemlékeznek a Holokauszt áldozatairól. A brit trónörökös várhatóan az egykori stutthofi koncentrációs tábor helyszínére látogat, ahol túlélők egy csoportjával is találkozni fog.

zsido.com

Kép forrása: Jerusalem Post