A kritikák hatására eltávolították a divattervező ruháiról készült képeket az internetről.

Az ottawai Nemzeti Holokauszt Emlékművet választotta nemrég fotózási helyszínnek egy kanadai divatcég – olvasható az Algemeiner honlapján. A Michèle Beaudoin nevéhez fűződő márka fotóin egy szürke kivágott ruhát mutattak be úgy, hogy a háttérben az emlékmű részei is szerepelnek. Az elkészült fotókat Instagramon is közzétették, majd később törölték és privátra állították a divattervező fiókját.

Az ügyben Richard Tardif, a cég fotósa is megszólalt. „Hosszabb megfontolások után úgy döntöttük, hogy befejezzük ezt a munkát és nem folytatjuk a projektet. Minden anyagot töröltünk” – nyilatkozott a fotós a kanadai médiának.

Reuven Bulka rabbi szintén nyilatkozatott tett az eset kapcsán. A fotózás szerinte egy „szent hely meggyalázása”, és értetlenül áll a helyszín kiválasztása előtt. „Nem tudom pontosan, hogy milyen jellegű fotók készültek, de úgy hallottam, hogy inkább egy tengerpart felelt volna meg a célnak – erre vannak strandok, ott kellett volna megtenni. Ez nem bűncselekmény, de abszolút nem helyénvaló. Használjuk az eszünket!” – fogalmazott a kanadai zsidó vezető.

zsido.com

Megszakítás