Joáv Jáir professzor, a Herclijai Interdiszciplináris Központ Fenntarthatóság Iskolájának dékánja azt követően fogalmazta meg öt lépésből álló csomagját, hogy az ENSZ bemutatta legújabb, nem sok jóval kecsegtető jelentését a globális felmelegedéssel kapcsolatban.

A jelentés világossá tette, hogy a globális felmelegedésért egyértelműen az emberiség a felelős, a változás pedig a korábbinál sokkal nagyobb ütemben történik és – hacsak a kormányok nem lépnek azonnal közbe – katasztrofális következményekkel fenyeget.

Bár Izrael a klímával kapcsolatos témakörökben nem tartozik a legfontosabb szereplők közé, ki kell vennie a részét a krízis megoldásából. Ahogyan más, innovatív megoldásokat és gyakran technikai újításokat követelő helyzetekben, úgy most is elképzelhető, hogy a megoldáshoz vezető lépések egy része a kicsi zsidó államból ered majd.

Jáir öttételes listát osztott meg a Times of Israel oldal olvasóival:

  1. Az első lépés a leginkább egyértelmű: a fosszilis üzemanyagokat megújuló energiaforrásokra kell cserélni, amilyen gyorsan csak lehetséges. Emellett fel kell gyorsítani minden olyan tevékenységet, ami a szén-dioxid felfogására irányul – ilyen például a nagy mértékű fásítás, elsősorban városokban. E feladat megoldásaként szükség van arra is, hogy megteremtsék az infrastruktúrát ahhoz a vállaláshoz, mely szerint 2030-ra az ország energiaszükségletének 30 százalékát megújuló energia adja majd. Jáir hozzátette, hogy a kormánynak figyelnie kellene a metán szivárgását az Izraelben egyre inkább elterjedő, gázzal működtetett infrastruktúrából. A metán kevesebb ideig marad az atmoszférában, mint a szén-dioxid, ám amíg ott van, addig sokkal erősebb üvegház-hatást fejt ki.
  2. Az utazással kapcsolatban gyors váltásra van szükség. Jáir véleménye szerint a kormánynak támogatnia kellene az elektromos autók vásárlását és határozottan fel kéne lépnie annak érdekében, hogy a ma futó tömegközlekedési eszközöket minél előbb elektromos meghajtásúra cseréljék. Emellett azon is érdemes lenne elgondolkozni, hogy egyenesen büntetést szabnak a gázolajjal hajtott járművekre, majd a benzines autókra is.
  3. Meg kell erősíteni a helyi mezőgazdaságot. Nemcsak a szén-dioxid-kibocsátást kell csökkenteni a tengeren túlról behozott élelmiszerek szállítása során, hanem azt is biztosítani kell, hogy minél inkább helyi termékekkel lássák el a piacot, ezen felül pedig biztosítani kell azt, hogy ha esetleg zavarok keletkeznének a világgazdaságban, Izraelnek legyen megfelelő élelmiszer tartaléka. A koronavírus okozta világjárvány korai szakaszában a nemzetközi szállítások igen nagy károkat szenvedtek. A klímaváltozás kísérőjelenségeként egyre gyakoribbá válnak majd a járványok, ráadásul Izraelben mindig jelen van a háború és a bojkott fenyegetése is. Ennek megfelelően kiemelkedően fontos, hogy legyen helyben elérhető élelmiszer. A mezőgazdasági iparnak emellett adaptálódnia kell az egyre gyakrabban várható szárazsághoz.
  4. Egy olyan fejlett országban, mint Izrael talán furcsán hangzik, hogy a helyi tudósoknak nincsen megfelelő számítógépes felszereltségük, mellyel Izraelre specifikusan jósolhatnák meg a klíma változását. A lehető legmodernebb technológia azonnali beszerzésére van szükség és ez talán visszacsalogatná azokat a klímaügyi szakembereket is, akik éppen a technikai hiányosságok miatt hagyták el az országot.
  5. Végül: a klímaváltozás elleni küzdelemben kihagyhatatlan lépés, hogy a húsból származó fehérjét más, alternatív forrásokkal helyettesítsük. Az ember által okozott globális felmelegedés 14 és fél százalékáért ugyanis éppen az állattartás a felelős. Az igen magas arányszám legalább felét a szarvasmarhatartás eredményezi.
Joáv Jáir

Bár az izraeli húsipar viszonylag kicsi, az izraeliek mégis az egy főre eső marhahús-fogyasztásban a világ élvonalában van. A marhát és a bárányt sokszor hatalmas távolságokról – nem ritkán Ausztráliából – szállítják a zsidó államba, hogy kielégítsék az arra éhezők kulináris vágyait, a hatalmas szállítóhajók pedig ráadásul olajjal működnek, melyek Haifa és Asdod kikötővárosában nagy mértékben felelősek a környezetszennyezésért.

zsido.com

Forrás: TOI